• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Startpagina Activiteiten Zesde leerjaar
Activiteiten zesde leerjaar
Schaatsen Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Lieve   

De leerlingen van het zesde leerjaar C genoten van een schitterende namiddag op de schaatsbaan te Wilrijk. Dankzij het dagelijks dragen van onze fluohesjes tijdens de donkere maanden, waren we niet alleen zichtbaar in het verkeer, maar wonnen we ook een gratis schaatsbeurt in Antarctica. Sommige jongens en meisjes lieten al aardig wat zien op het ijs! Anderen keerden dan weer naar huis vol blauwe plekken en builen. Ook op het ijs is het vallen en weer opstaan! Eén feit is zeker: we hebben er samen erg van genoten!

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

Een dikke merci van 6C!

 
Bosklassen Afdrukken E-mail
Geschreven door de bosklassers   

Dag mama’s, papa’s, broers, zussen, oma’s, opa’s, tantes, nonkels,…

klik hier om de foto's te bekijken!

woensdag 21 maart 2018

Vandaag was een top dag!! Een dagtocht, gecombineerd met een sportdag. Na de ochtendloop of ochtendgymnastiek maakten we ons lunchpakket want weer waren we een dagje weg. Onze missie was de Rodenberg beklimmen. Het was een wandeling van veel klimmen en dalen. We zitten namelijk in het Heuvelland. Eens boven, aten we onze boterhammen op. De jongensgroep begon met teambildingsopdrachten. Samenwerken blijft toch moeilijk! Maar het boogschieten was een schot in de roos. De meisjes gingen direct naar het touwenparcours waar ze super hebben geklommen. Het ging zelfs vlotter dan de jongens… Daarna waren de jongens aan de beurt. De deathride was het grootste succes! Een dag met veel adrenaline!! De avond sloten we af met een spannende quiz. De groep van de pyjamadrama’s was de winnaar van de avond! Zij werden getrakteerd op een lekkere Twix. Moe maar voldaan kropen we in ons bedje… op naar de volgende dag!

dinsdag 20 maart 2018

Onze tweede bosklassen-dag zit erop. Het was er weer eentje om te onthouden! Na de fantastische ochtendloop op de Kemmelberg met meester Lieven en de ontwaakdansjes met de juffen, maakten we bij ons ontbijt een lunchpakketje klaar. In de voormiddag gingen sommigen op ontdekking met loepen en schepnetjes naar kriebelbeestjes in en rond de vijver. Anderen gingen op weg met kaart en kompas of zochten de weg in de vorm van een fotozoektocht. Na de frietjes met of zonder stoofvlees, vertrokken we met de bus naar Ieper. Daar bezochten we de loopgraven in het Passendaelemuseum en in Ieper genoten we van de uitleg over belangrijke gebouwen door meester Lieven. Na het gebruiken van ons lunchpakketje in de plaatselijke sporthal, speelden we nog een dik uurtje in de speeltuin. Aan de Menenpoort beluisterden we de lastpost waarvan we allemaal wel onder de indruk waren. Terug aangekomen in de Lork schoten we in actie met het schrijven van kaartjes en werden we even opgefrist met een heerlijke douche.

Moe maar voldaan kropen we onze bedjes in. Morgen komt er weer een leuke, maar vermoeiende dag!


maandag 19 maart 2018

Wat een topdag!! Een zéér vlotte rit naar Kemmel zorgde voor een aankomst om 10.45 uur. We mochten direct op onze kamers. Bedden opmaken, kleren wegleggen (in veel te kleine kastjes), schoenen wegzetten, pantoffels aan! Check, we waren er klaar voor!
Nog even kort het terrein verkennen en dan middageten. Meteen een schot in de roos met kroketjes en bij sommigen met heel veel ketchup… ;-)
Daarna kregen we bezoek van een echte heks. Ze vertelde ons ongelooflijk veel over de bomen, de kruiden en over WO I. Het was al een serieuze wandeling tot aan de top van de Kemmelberg. Nadien volgde er nog een cluedo-bosspel. Proficiat aan alle winnaars!
Vervolgens een vieruurtje om dan weer volop kampen te bouwen. De takken en banden werden van de ene kant van het terrein naar de andere kant gesleurd. Om half zes werd het tijd om wat op te warmen, want koud was het wel… Een klein halfuurtje kamertijd, want dat vinden wij toch oh zo leuk. Om zes uur nog een hapje eten.
Nadien speelden we één tegen allen. Als we alle opdrachten tot een goed einde brachten, kregen we 15 minuten extra FUIFTIJD! We hebben er héél wat voor moeten doen: Mourad moest de nagels van juf Lieve lakken, we moesten een knikker doorgeven met onze tenen, de kabouter Plop dans dansen met heel het zesde, een piramide maken, 40 vlechtjes maken en nog tientallen andere opdrachten en dat allemaal binnen de 90 minuten. Maar: ‘WE DID IT’! De juffen en de meesters zullen donderdag sowieso een kwartier langer moeten opblijven, want wij mogen een kwartier langer fuiven!!


Groetjes van de bosklassers

 
Rommelmarkt Afdrukken E-mail
Geschreven door de juffen van 't zesde   

De leerlingen van 't zesde hielden een geslaagde rommelmarkt!

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoboken in lego Afdrukken E-mail
Geschreven door meester Marc   

Een legomozaïek met 10.0000 lego-blokjes vormt een blijvende herinnering aan het feestjaar van 875 jaar Hoboken. Een samenwerking van kindjes uit alle netten van het zesde leerjaar uit het zuiderdistrict en cabaretier-stemmenimitator-legokunstenaar Dirk Denoyelle.

Het uniek kunstwerk 'Hoboken in lego' prijkt in de inkomhal van het administratief centrum aan de Marneflaan. Het stelt allerlei aspecten van Hoboken voor en het duurt een tijdje voor je alle elementen kunt herkennen. Zo blijken de koeien uit de polder voor het districtshuis te grazen en hebben ze een tatoeage van 'de beerruimer' op hun rug.

Het blijft verrassen, ook voor de 200 leerlingen van de verschillende lagere scholen die in de klas elk een stukje van de puzzel hebben gerealiseerd. En ze zien nu uiteindelijk het resultaat zien van hun arbeid. Ontwerper van het project en realisator Dirk Denoyelle bracht alles samen tot een groot paneel.

Dirk Denoyelle is een internationaal bekende artiest. Eén van de 12 officiële 'legokunstenaars' die beeldhouwwerken maakt met de bekende speelgoedblokjes. "Ik heb van mijn hobby's mijn beroep gemaakt. Ik speelde immers graag met lego. Als student hing ik graag 'den onnozelaar' uit. Dus ben ik cabaretier geworden met optredens tot in Scandinavië, Roemenië, New-York.

Vlaanderen heeft in hem een creatieve burgerlijk ingenieur verloren, want dat is zijn oorspronkelijke opleiding. Intussen vraagt Hoboken zich af wanneer hij nog eens in zijn thuisbasis gaat optreden.